Trocha historie nezabije
Psal se rok 1934. Výletníci velice rádi navštěvovali Restauraci na Riviéře. Hospůdka ale postupem let uvadala. A tak není divu, že byla v roce 1987 zbourána. Na jejím místě vyrostl provizorní bufet v unimo buňce. A pak přišla revoluce. „Po navrácení pozemku jsem uvažovala, co dál. Rozhodla jsem se pro riskantní krok - provozovat občerstvení sama," začala vyprávět majitelka zařízení Miroslava Juřicová. Provoz zahájila v červenci roku 1991. V hlavě jí přitom bujel plán, že nezůstane jen při něm. Roky utíkaly a okolí se pomalu měnilo. Vzniklo zde hřiště, houpačky a prolézačky pro děti, místo si opět začali zamilovávat výletníci z celého okolí. Přišel rok 2005, na pozemek přijely bagry a začala se stavět restaurace. „Vše vyvrcholilo v březnu roku 2007, kdy jsme slavnostně otevřeli restauraci U splavu," pousmála se Miroslava Juřicová.
Menu a spousta jídla a pití
Třebaže je restaurace U splavu na okraji města, má velké ambice. Kupříkladu láká na polední menu. Na výběr jsou tři jídla, k tomu polévka. „Kromě menu nabízíme hostům širokou škálu minutek. Oblíbená je třeba Hastrmanova kapsa nebo speciality z ryb. Naši kuchaři často připravuje grilované koleno a žebra," doplnila Miroslava Juřicová. Hosté se u ní cítí dobře. Aby ne, vše zde dýchá novotou, atmosféru dotváří hřejivý krb a vkusné zařízení. Největší výhoda této hospůdky je, že se nachází právě na okraji města. V krásném klidném prostředí u řeky, kde se dá v létě dojet na kole, v zimě na běžkách a celoročně pěšky či autem.