Kavárna a restaurace Dvorek připravila pro své hosty na sobotu 30. března den zabijačkových specialit, skvělého piva, vína a prvorepublikové hudby.
Zabijačkové speciality dodá Řeznictví u bobra z Raškovic. K zabijačkovým pochoutkám si můžete dát výborné speciální čepované pivo Albrecht z pivovaru z Frýdlantu v Čechách, a kdo podlehne chuti tohoto ležáku, může si zakoupit pivo Albrecht i v lahvích.
Hosty potěší i široká nabídka sýru Boutique Gurman. Už jen tento název je zárukou kvality a různých chutí. Firma Slezská zahrádka zase nabídne pěknou paletu marmelád, džemů a sirupů. Byla by velká škoda je neochutnat. A všem nabídneme čerstvě napečené koláče.
Každého milovníka vína potěší ochutnávka vína od významných moravských vinařů, kterou pro naše hosty připraví firma Navínko. Prvorepublikovou atmosféru a příjemnou náladu navodí během celého dne kapela Lam Trio.
A jaké by to bylo vítání jara bez velikonočních tradic. „Malérečky“ až z Borkova všem předvedou, jak se vyrábějí pravé kraslice. Z Borkovan odchází každý rok do celého světa 130 tisíc kraslic. Protože jde o ruční práci, je každý kus originál, neexistuje tedy dvojník a zpracování závisí na momentální inspiraci malérečky. Na vyprázdněnou skořápku bílého vajíčka se štětcem nanese anilinová barva a po zaschnutí se bez předchozího návrhu do skořápky zarývá „résovák“ - dnes se nejčastěji používají zalomené ostře nabroušené trojhranné pilníky. Technika se odborně nazývá gravírování. Motivy vyobrazené na kraslicích jsou inspirovány přírodou, nejčastěji se objevují květinové vzory. Podle rozvržení kresby je dělíme na půlkové (ozdobný pruh podélně), bečičkové (dokola napříč narýsované motivy), srdíčkové a zástěrkové. K „résování“ se nepoužívají pouze slepičí vajíčka, ale také husí a pštrosí.
Přijďte příjemně strávit poslední březnovou sobotu, pozvěte známé i děti. Každý se na Dvorku pobaví. A pokud se hostům bude akci líbit, kavárna Dvorek připraví na léto podobnou akci, která se ponese v duchu meruňkových specialit.