Jaromír Franzl, který je považován za otce piva Radegast, oslavil poslední listopadový den devadesátiny. Je šestým sládkem v pořadí v rodu Franzlů. V letech 1942 až 1969 prošel několika moravskými pivovary a jeho profesní kariéra vyvrcholila zahájením vaření piva v nošovickém pivovaru právě v roce 1969. Hořká chuť piva byla jeho nápadem, ale tehdy se potázal se zlou. „Moravská piva byla do té doby sladší. Jsem názoru, že chmel patří do piva. A protože mu dodává hořkou chuť, proto jsme uvařili hořké pivo. Pivaři hned začali protestovat. Nebyli na takové pivo zvyklí," potvrdil Jaromír Franzl. Diskutoval s hostinskými, kteří schytali nadávky jako první. „Ze zkušenosti vím, že pivo je pitelnější, když první půllitr nechutná. Druhý si už dokáže pilaře získat. A tak tomu bylo i u Radegastu. Pivaři si zvykli a časem na hořké pivo nedali dopustit," usmál se Jaromír Franzl. „Tvrdím, že hořké pivo pomáhá trávení, i když lékaři lékaři mi nedávají za pravdu," zdůraznil jubilant. V nošovickém pivovaru působil deset let jako výrobní náměstek a dva roky mu šéfoval. Přestože pivo bylo jeho velkou láskou, zůstal štíhlým.