Jaromír Franzl je nestor českého pivovarnictví, který významně pomohl rozvoji vaření piva na Moravě. Poslední listopadový den oslavil devadesáté narozeniny. Svou profesionální kariéru korunoval při zahájení vaření piva v nošovickém pivovaru v roce 1969. Pivu Radegast totiž vtiskl charakteristickou hořkou chuť, která tehdy nebyla vůbec obvyklá. V Nošovicích působil až do svého odchodu do důchodu v roce 1981. Jeho nesporné zásluhy byly oceněny uvedením do Síně slávy českého pivovarství a sladařství v roce 2005. „Pan starý, jak se panu Franzlovi přezdívá, je mimořádná osobnost pivovarského světa, která se obrovským dílem zasloužila o rozvoj vaření piva na Moravě," přibližuje svého předchůdce manažer pivovaru Radegast Ivo Kaňák. Jaromír Franzl je šestým sládkem v pořadí pocházející ze slavného rodu Franzlů. Od roku 1942 do roku 1969 prošel celou řadou moravských pivovarů. V padesátých letech už zúročoval své odborné zkušenosti a řídící schopnosti na pozicích výrobního náměstka, ředitele či sládka. Vrcholem profesionální kariéry J. Franzla byla práce v nově vybudovaném pivovaru Radegast v Nošovicích, kde působil v letech 1969-79 jako výrobní náměstek. Právem je považován za otce piva Radegast, protože právě on vtiskl Radegastu charakteristickou chuť, která se postupem času stala velmi oblíbenou. Do svého odchodu do důchodu v roce 1981 byl pak ředitelem největšího pivovaru na Moravě.
Jaromír Franzl působil v pivovaru Radegast i po roce 1989 jako poradce při zavádění technických inovací. Jako první v historii pivovar získal ocenění Zlatý Radegast a v roce 2005 byl uveden do Síně slávy českého pivovarství a sladařství, čímž se zařadil mezi největší osobnosti oboru.